Večni trendi pri oblikovanju interierjev

0
141
Večni trendi
Trend lesa

Večni trendi predstavljajo pomembne smernice pri oblikovanju sodobnih interierjev.

3 večni trendi

  • Trend poudarjenih elementov v prostoru z razsvetljavo (statement lighting): razsvetljava igra ključno vlogo pri notranjem oblikovanju. Poudarjena/izstopajoča svetila so časovno preizkušen način za izboljšanje ambienta v prostoru
  • Trend uporabe naravnih materialov: naravni materiali, kot so les, kamen, steklo in kovina so večen trend. V prostoru zagotavljajo toplino, teksturo in avtentičnost.
  • Trajnostni trend: večja ozaveščenost o trajnosti pri opremljanju prostorov vodi k trendu uporabe trajnostnih materialov in okolju prijaznih rešitev.Kakšne barve so v trendu

Strokovnjaki izpostavljajo, da trend pastelnih bež prostorov brez osebnosti počasi izumira. V ospredje pa prihajajo prostori, ki niso tako monotoni. Zagovarjajo svetlo temne kontraste in kontraste med materiali.

Barv ne izbirajo notranji oblikovalci, upoštevajo predvsem želje strank. Pomagajo si tudi na podlagi osebnosti strank. Želje in rešitve vkomponirajo v barvno shemo in pripravijo  tudi pohištvene rešitve.

Kdaj slediti trendom, kdaj večnim dizajnom

SLEDITI TRENDOMSLEDITI VEČNIM DIZAJNOM
Pri izbiri barvnih shem in tekstur, saj lahko to prinese svežino in aktualnost.Pri izbiri osnovnega pohištva in strukturnih elementov.
 Pri izbiri dodatkov in dekorativnih elementov (npr. okrasne blazine, oddeje, vaze).Pri elementih z večjo investicijo in večjimi posegi (gradbeni elementi, tlaki, instalacije, osvetlitev, vgradna kopalniška oprema in podobno) je pomembno uporabiti preverjene rešitve in izbrati trajne ter kakovostne materiale.  
Pri izbiri kosovnega pohištva (npr. komode, lučke, fotelji), saj ga lahko zamenjamo brez prevelikih stroškov ali obsežne prenove. Tako lahko vedno osvežimo in dopolnimo ambient stanovanja in izberemo časovno prilagodljive rešitve.   

Sodelujoči strokovnjaki:

Prejmite redne uporabne informacije za vaš dom Brezplačno.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here