Spalnica – 9 trendov opremljanja

0
9047

Spalnica naj odraža udobje in sproščenost, hkrati pa jo lahko opremite v razkošen prostor. Preberite pregled 9 trendov opremljanja spalnice v letu 2020.

Klasičen slog

Draperija iz žameta ali svile, razkošne okrasne podrobnosti, okrašene s pozlačeno in spretno narejeno rezbarijo iz lesa, drage starine, izvrstni lestenci, svetilke postavljene v bron in medenino, dekorji originalnih kodrov, mirne barve v naravnih tonih ter brez prisotnosti bliskovitih poudarkov v okolju.

Romantični slog

Obilje zaobljenih oblik, mehkoba barvnih kombinacij – zlasti zapleteni odtenki bordo in rdeče, kombinacija rjave in modre, rožnate in rdeče; uporabljene konfiguracije in teksture, uporaba razkošnega tekstila in žameta. 

Eklektični slog 

Kombiniranja nezdružljivega, elementi starodavnega dekorja usklajeno sobivajo s predmeti ultra moderne opreme – na primer obnovljena miza v kombinaciji s futurističnim pohištvom, živahno zelenje, pohištvo in zavese z zlatim robom, dekorativni materiali pobarvani v odtenkih zelene barve.

Moderni slog 

Visokotehnološki pripomočki – postelje z dvižnimi mehanizmi in pametne naprave za uravnavanje temperature in vlažnosti –, kombinacija izjemno preprostih geometrijskih oblik, umetno usnje, jeans, okrasni kamni ali kristali, srebrni dekor, futuristične in vesoljske ideje.

Minimalističen slog

Zadržanost, bela barva in grafične risbe, popolno pomanjkanje dekorativnih elementov, preprostost uporabljenega pohištva in dodatkov, v prostoru ustvariti občutek prostornosti in čistoče, prisotnost kromirane obloge, aktivna uporaba novejših tehnoloških rešitev in sodobnih zaključnih materialov, stekle, betona, marmorja, niklja. 

Skandinavski slog

Lahki toni, za ozadje svetli toni smetane ali pastelne kreme in svetli kontrastni poudarki, naravni materiali, izvirni barvni tekstil, visoka ogledala, nenavadno oblikovane napeljave. 

Loft stil

Spalnica v slogu podstrešja, groba opečna opeka brez kakršne koli končne obdelave, neobdelan les in beton, stropni tramovi in odprte konstrukcije, poseben pristop k oblikovanju tal in stropa, privlačen dekor in stilsko pohištvo, kontrastna kombinacija namerno grobih sten, pohištva in nenavadno prijetnih dekorativnih elementov, svetle barvne zavese, fotelji, blazine in posteljna pregrinjala, slaba razsvetljava za vtis lahke zanemarjenosti za ustvarjanje edinstvenega čara. 

Pop art slog 

Bliskovita svetlost barvne sheme, kisle barve, minimalna količina pohištva, plakati in fotografije za okrasitev sten, vgradne omare in preoblikovanje pohištva, dobro premišljen sistem razsvetljave, neonske luči, množica barvnih žarnic, zanimivi svetlobni učinki, ki se uskladijo z oblikovanjem v prostoru, umetni materiali, plastične plošče, kovinski in stekleni izdelki, isti tisk na steni, postelji in blazinah ter dodatkih. 

Hi-tech slog 

Odsotnost naključnih stvari in nepotrebnih podrobnosti, ki osvetljujejo prostor, minimalna uporaba dekorja, obilje sijočih površin – kromirane ali lakirane –, uporaba preprostih vzorcev in jedrnatih črt, nevtralne barve: črna, bela, siva, lep kontrast z rdečo.

Sodelujoči strokovnjaki:

Prejmite redne uporabne informacije za vaš dom Brezplačno.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here