Trendi in rešitve najbolj zaželenih gospodinjskih aparatov

0
258

Po katerih gospodinjskih aparatih boste posegli je odvisno od vašega načina življenja in velikosti stanovanja. Preverite trende in rešitve.

Hladilnik

Vgradni hladilniki dajejo prednost brezhibni kuhinjski zasnovi. V kombinaciji z vgradnimi zamrzovalnimi omarami zagotavljajo eleganten in razkošen slog. Nepogrešljiva pridobitev za večja gospodinjstva ter številčnejše družine sta zagotovo Ameriški hladilnik in Francoski hladilnik, ki ponujata veliko prostora za shranjevanje (tudi do 400 l). Dvojna vrata ameriškega hladilnika poskrbijo za večji pregled notranjosti in enostavnejši dostop do kotov v zadnjem delu. Nekatere naprave omogočajo tudi aktivno kroženje zraka, ki se uravnava preko LED prikazovalnikov, preko katerih se uravnava tudi temperatura. Sodobni hladilniki imajo tudi ionizatorje in protibakterijske filtre, ki preprečujejo in zmanjšujejo neprijetneje vonjave. Razmnožitev in razvoj mikroorganizmov in bakterij zavirajo negativni ioni, ki jih proizvaja aktivni ionizator. Priljubljena izbira so tudi naprave s točilniki vode iz katerih si natočite ohlajeno vodo, ki jih ni treba priključiti na vodovodno napeljavo in ledomati, ki izdelajo in shranjujejo led, in so vgrajeni v nekatere vrste ameriških hladilnikov.

Zamrzovalne omare

Vgradne zamrzovalne omare omogočajo shranjevanje živil bolj pregledno in dostopnejše. Pokončna oblika racionalnejše izrabi prostor. S tehnologijo »no frost« odtajanje in ročno čiščenje odvečnega ledu ni potrebno.  

Pomivalni stroj

Je najbolj uporaben vsestranski pripomoček v kuhinji, ki prihrani veliko časa pri pomivanju posode, zmanjša porabo vode. Sodobne naprave so tihe, hitro sušijo in imajo izjemno majhno porabo energije. Za dolgo življenjsko dobo izberite model z notranjostjo iz nerjavečega jekla.

Pralni-sušilni stroj

Ti so popolna rešitev za manjša stanovanja. Da se vam bo naložba obrestovala, izberite napravo z učinkovitim inverterskim motorjem, ki so izjemno učinkoviti, vzdržljivi in tišji. Sodobne naprave se ponašajo s številnimi funkcijami, ki poenostavijo vaše delo in vam prihranijo čas.

Kuhališče z napo

Če izberete integrirano napo, ni potrebno skrbeti glede prostora nad glavo, za umestitev kuhališča pa imate več možnosti. Pester izbor funkcij poenostavi vaše upravljanje kuhalne plošče. Pridobite prostor nad kuhališčem za pripomočke in ponve ali luč. Pri izbiri nape, je pomemben podatek pretok zraka, ki pove, koliko zraka izsesa v eni uri. Sistem deluje tako, da kuhališče posreduje nastavitve elektronski napi, ta pa uravnava stopnjo delovanja ventilatorja. So tudi enostavne za čiščenje, saj se filtre in rešetko lahko pomije v pomivalnem stroju. Odvod oz. odsesavanje nape je speljano s tankim kanalom, motor naprave pa doseže navzdol usmerjen zračni pretok, ki odsesava paro in ostale vonjave. 

Pečica  3 v 1

Združitev funkcij pečice in kuhališča ter uporaba plina in električne energije poskrbita za vse načine kuhanja, tako žar, kot cvrnik na vroči zrak kot konvekcijsko pečico. Pečica 3 v 1 združuje razne prednastavljene programe in programe po meri v eni preprosti pečici, ki omogoča kuhanje s segrevanjem, vročim zrakom in paro.

Posoda na vroči zrak

Aparati s posebno tehnologijo cvrtja na vroči zrak učinkovito zmanjšujejo porabo olja za pripravo ocvrte hrane – tudi do 80 %. Posoda na vroči zrak ali cvrtnik je v osnovi konvekcijska pečica z ventilatorjem, z delovanjem katerega zrak hitreje kroži. Hrana se enakomerno in hitro zapeče, kroženje vročega in suhega zraka pa pokrni za sočno sredico in hrustljavo skorjo.

Kavni aparati

Vrhunski kavni aparati, iz katerih ob jutrih zadiši po kavni mešanici so postali nepogrešljiva naprava. Da boste prijaznejši do okolja, uporabite kapsule za večkratno polnjenje, ki so kompatibilne z izbranim aparatom. Za piko na i izberite še penilec mleka. Z rednim čiščenjem kavnega aparata preprečite, da bi ostanki kave zamašili tokove – tedensko aparat spirajte z mlačno vodo, enkrat na mesec uporabite za to namenjene razmaščevalne tablete.

Sodelujoči strokovnjaki:

Prejmite redne uporabne informacije za vaš dom Brezplačno.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here