Razvajanje doma – bazen, savna, zunanji tuš

0
153
Bazen savna zunanji tuš
Bazen

Razvajanje doma z elementi, kot so bazen, savna in zunanji tuš, prinaša luksuz in sprostitev v udobje vašega lastnega doma. Ti dodatki ne le povečujejo vrednost vaše nepremičnine, ampak tudi ustvarjajo idealno okolje za sprostitev, zdravje in užitek. V nadaljevanju bomo raziskali, kako lahko integracija teh elementov izboljša vaše bivanje in vam ponudi nepozabno izkušnjo.

Bazen, savna, zunanji tuš

Bazen

Bazen naj bo postavljen na sonce, da vam ga naravno ogreva in vam ne bo potrebno razmišljati o morebitnem ogrevanju vode, čeprav sonce ni tako zanesljiv grelnik kot npr. mehanski grelniki. Trenutne konstrukcije bazenov omogočajo tudi delno pogreznjene bazene, ravnina terena ni več ključen dejavnik pri postavitvi. Okoli predvidite vsaj nekaj prostora za oskrbo z elektriko, za filtracijo, stopnice in pokrivalo za bazen. Izbira oblike je odvisna od načrtovane uporabe bazena.

Okrogel ali osmerokoten bazen je najboljša izbira za večjo družino. Če boste v bazenu večji del plavali, raje izberite ovalnega ali pravokotnega. Ne pozabite vključiti zaščitnih elementov, na primer ograje in senzorja gladine vode. V soj luči, ki bodo poskrbele za čarobno nočno kopanje, pa odenite tudi bazen. Kot pri vseh zunanjih svetilih bodite pozorni na IP številko. S svetili odenite tako bazen, kot potke okoli njega, da z vrtnimi ali solarnimi svetili ne le zadostite potrebi po varnosti, ampak tudi dodate piko na i vizualnemu efektu.

Pozornost namenite tudi čiščenju bazena, pri čemer se usmerite na naravnejše in ekološko manj oporečne rešitve (npr. solni klorinator, ionski čistilniki bazena). Bazen zahteva tudi določen časovni vložek, ki ga bodite pripravljeni nameniti vzdrževanju.

Zunanji tuš

V vročih poletnih dneh se lahko izvrstno obnese zunanji tuš, ki ga postavite sredi trate, ob kamniti zid, sredi rastlinjaka na vrtu, ob pročelje hiše, na vrh stopnic. Zasebnost si ustvarite s pomočjo platnene zaščite, stene iz lesenih letev, kamnitega zida, betonske stene ali rastlinja. Tla pa izvedite iz kamenja ali lesa, da pričarate občutek tropske zunanje prhe.

Savna

Kot del zunanjih površin je lahko tudi savna, če je notranji prostor ne dopušča. Ker boste morali postaviti ločeni prostor z lastnim temeljem, inštalacijami, hidro- in toplotno izolacijo, streho in podobno. Računajte, da bo takšna specifična izvedba dražja v primerjavi z notranjo postavitvijo. Za zunanjo uporabo savne si boste morali omisliti še močnejše grelce, ob njej namenite več ogrevanega prostora še za ohlajanje, tuširanje in preoblačenje.

Sodelujoči strokovnjaki:

Prejmite redne uporabne informacije za vaš dom Brezplačno.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here