Primerjava kreditov za nakup nepremičnine

0
5147
Primerjava kreditov
Primerjava kreditov

Če vam prihranki ne pokrijejo vseh stroškov, lahko najamete kredit. Odločitev je dolgoročna, zato je pomembno dobro premisliti, kakšen kredit potrebujemo in v kakšni višini.

V nadaljevanju predstavljamo primere izračuna kredita za nepremičnino. Različne banke smo poprosili za izračun odplačevanja stanovanjskega kredita v višini 120.000  €, z odplačilno dobo 20 let. Predpostavlja se, da je kreditojemalec komitent vprašane banke, nima posebnih ugodnosti in črpa kredit zadnji dan v mesecu (torej so vključene interkalarne obresti – kadar se kredit črpa zadnjega dne v mesecu interkalarne obresti znašajo 0,00 €). Zavarovanje kredita je z zastavo nepremičnine (hipoteka). Prikazani primeri so za fiksno ali spremenljivo obrestno mero. Pri izračunu se predpostavlja, da spremenljiva obrestna mera ostane cel čas enaka začetni.

Izračuni so informativne narave za februar ali marec 2021 (glejte opombe) in se lahko spremenijo, zato za banko niso zavezujoči, upoštevajo pa pogoje in predpostavke na dan izračuna. Vsekakor vsaka banka pri pripravi izračuna upošteva številne individualne kriterije, zato se ponudba, ki jo boste prejeli na individualnem srečanju z banko lahko razlikuje.

Sodelujoči strokovnjaki:

Prejmite redne uporabne informacije za vaš dom Brezplačno.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here