Primerjava kreditov za nakup nepremičnine

0
4059
Primerjava kreditov
Primerjava kreditov

Če vam prihranki ne pokrijejo vseh stroškov, lahko najamete kredit. Odločitev je dolgoročna, zato je pomembno dobro premisliti, kakšen kredit potrebujemo in v kakšni višini.

V nadaljevanju predstavljamo primere izračuna kredita za nepremičnino. Različne banke smo poprosili za izračun odplačevanja kredita v višini 100.000 evrov in v višini 250.000 evrov, z odplačilno dobo 10 let. Predpostavlja se, da je kreditojemalec komitent vprašane banke, nima posebnih ugodnosti in črpa kredit zadnji dan v mesecu (torej vključene interkalarne obresti – kadar se kredit črpa zadnjega dne v mesecu interkalarne obresti znašajo 0,00 EUR). Zavarovanje kredita je z zastavo nepremičnine (hipoteka). Prikazani primeri so za fiksno ali spremenljivo obrestno mero. Pri izračunu se predpostavlja, da spremenljiva obrestna mera ostane cel čas enaka začetni.

Izračuni so informativne narave za februar oz. marec 2019 (glejte opombe) in se lahko spremenijo. Zato za banko niso zavezujoči, upoštevajo pa pogoje in predpostavke na dan izračuna.

Sodelujoči strokovnjaki:

Ana Vezovišek

http://vezovisek.si/

specialistka za financiranje in osebni proračun, Vezovišek & Partnerji d.o.o.

Igor Perger

http://www.hisafinanc.si/

finančni svetovalec, Hiša financ

Prejmite redne uporabne informacije za vaš dom Brezplačno.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here