Prijetna in mistična zunanja osvetlitev

0
194

Prijetna in mistična zunanja osvetlitev predstavlja ključni element v oblikovanju okolice hiše, saj vpliva na vzdušje, udobje in estetiko okolice. S pravilno izbranimi svetlobnimi elementi ter ustrezno postavitvijo lahko ustvarimo atmosfero, ki navdihuje sprostitev, romantiko ali celo navdušenje.

Zunanja osvetlitev: ključni elementi

Za osvetlitev okolice vhodnih vrat poskrbite, da so dobro vidne stopnice, pragovi in druge ovire.

Primerno osvetljena naj bo tudi hišna številka.

Če boste imeli nad vhod postavljen nadstrešek, izberite luči, ki svetijo navzdol.

Tudi stenske luči lahko poskrbijo za posebno vzdušje.

Talne lučke namestite po poti, ki vodi do vhodnih vrat ali kotičkov na terasi oz. vrtu.

Na parkirišču in dovozu postavite močnejšo razsvetljavo, ki bo osvetlila večje površine. Na dovozu luči lahko vgradite tudi v tla ali v ograjo, ki vodi do vašega doma.

Vseskozi imejte v mislih, da je glavna zunanja osvetlitev namenjena vhodu.

Vrsta osvetlitve

Umirjena, romantična svetloba z lučmi okrasnih oblik je dobra izbira za teraso. Še vedno so priljubljene tudi svetlobne verige, ki pričarajo prijetno vzdušje. Nad veliko mizo ali zunanjo sedežno garnituro lahko umestite tudi visečo razsvetljavo, čeprav le ta ni tipična izbira, pa so v zadnjih letih zunanji lestenci zaokrožili marsikateri zunanji ambient.

Umestitev svetlobnih elementov

Svetlobne elemente umestite v okolico vrtne garniture ali jo uporabite za poudarjanje posameznih kotičkov na trati. Za prefinjeno osvetlitev lahko izberete tudi solarne svetila, ki ne le da so finančno prijaznejša izbira, so tudi funkcionalna in enostavna za namestitev, saj ne potrebujete električne napeljave. Odporne pa so tudi na vremenske vplive, pozorni bodite na IP številko (višja kot je številka, večja je zaščita). Solarna svetila oddajajo prijetno nebleščečo svetlobo.

Sodelujoči strokovnjaki:

Prejmite redne uporabne informacije za vaš dom Brezplačno.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here