Kotički za otroško razposajenost

0
108
Kotički za otroško razposajenost
Gugalnica

Pri urejanju zunanje okolice upoštevajte potrebe in želje svojih otrok, saj so to konec koncev le kotički za otroško razposajenost. Mlajšim otrokom namenite peskovnik, ki ga po koncu igre lahko pokrijete. Zunanje igralne površine zastavite tako, da boste imeli lahko malčke v času igre na očeh. Kotički za otroke naj spodbujajo nadobudno otroško domišljijo in gibanje. Hkrati si pustite možnost enostavnega prilagajanja, ko otroci odraščajo. S starejšimi otroki se pogovorite, kaj si želijo in poskusite njihove želje tudi uresničiti.

Kotički za otroško razposajenost

Razmislite tudi o talnih površinah v kotičkih za igro. Tla pod igrali na urejeni leseni terasi ali negovani travi ne potrebujejo dodatne zaščite. Na lesu, z iveri in kamnu, betonu ali keramiki, pa pod igrala umestite preprogo iz umetne trave, blazine, plošče iz reciklirane gume. Pozornost namenite tudi zaščiti pred soncem z zasaditvijo večjih listopadnih dreves, preden pa se le ti razrastejo, lahko umestite tudi paviljon ali manjšo pergolo.

Elementi za otroški kotiček

Dobrodošli elementi so gugalnica, tobogan, hišica na drevesu, manjši vrtni paviljon, otroška kuhinja, šotor, stena za plezanje. Umestite lahko še klop, ki hkrati služi kot prostor za shranjevanje ter mizico in stole, na katerih lahko sedijo s prijatelji, medtem ko se vi družite z drugimi starši. Na odprti travnati površini jim omogočite brcanje žoge, tekanje in igranje najrazličnejših iger. Na vrtu lahko za otroke pripravite gredico ali manjši kos visoke grede (oz. ločeno manjšo visoko gredo prav zanje), ki ga bodo urejali sami in zanj tudi skrbeli. Na gredi naj pridelujejo zelenjavo in gojijo okrasne rastline ter se tako spoznavajo z naravo in pridelavo hrane. Ribnik in druge vodne elemente je treba primerno ograditi, na zidove in stopnice za večjo varnost otrok postavite ograje. Če so otroci mlajši, poskrbite, da na vrtu ne zasadite strupenih rastlin in okrasnih grmovnic.

Sodelujoči strokovnjaki:

Prejmite redne uporabne informacije za vaš dom Brezplačno.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here