Cena okna je odvisna od zasteklitve

0
408
cena okna

Cena okna ni odvisna le od materiala in kakovosti, ampak predvsem od zasteklitve. Zasteklitev zavzema okoli 70 % površine okna in mora zagotavljati zadostno svetlobo oz. osvetljenost prostora, zaustaviti hrup in prepih ter nam ponuja vizualni stik z zunanjim okoljem. Lastnosti zasteklitve se lahko okrepi z ustrezno izbiro stekel, ki so različnih debelin in lepljenja, z različnimi nanosi ali folijami, različnimi plinskimi polnjenji medsteklenega prostora (npr. s kriptonom ali argonom).

Predpisi dovoljujejo največjo toplotno prehodnost zasteklitve (določena v Pravilniku o učinkoviti rabi energije v stavbah), ki je Ust 1,1 W/m2K ali boljšo, npr. Ust 0,7 W/m2K, ki jih je mogoče doseči s troslojno zasteklitvijo, plinskim polnjenjem in dvema nizkoemisijskima nanosoma.

Energijsko bolj učinkovito zasteklitev povezuje topli distančnik, ki na obodu povezuje stekla. Nižja toplotna prevodnost distančnika, pomeni višjo temperaturo stekla v bližjem območju ter manjšo nevarnost površinske kondenzacije (rosenja) na notranji šipi. Če je distančnik iz aluminija, se rado zgodi, da nastaja na tem mestu kondenzat.

Sodelujoči strokovnjaki:

Prejmite redne uporabne informacije za vaš dom Brezplačno.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here