8 trendov izbire slik za vaš dom

0
819

Preverite 8 trendov izbire slik. So galerijske stene še v trendu, ali je priljubljenejši kakšen drug način umestitve fotografij, slik in posledično barv v prostor?

1. Stene s poudarjeno stensko aplikacijo:

So v trendu že nekaj časa in jih lahko poudarite s tapeto, z barvo, leseno oblogo ali pa s slikami. Prostoru dajo definicijo in pritegnejo pogled.

Stenska aplikacija je karkoli je aplicirano, preneseno, uporabljeno na steni; karkoli nanesemo, pritrdimo na steno in s tem dosežemo določeno funkcionalno ali estetsko vrednost v prostoru. Na steno lahko nanesemo barvo, obesimo sliko, ogledalo, privijačimo lesene panele, nalepimo tapeto, nalepko, položimo keramiko. Vse to so različni primeri stenskih aplikacij. V ožjem oz. bolj specifičnem smislu bi lahko uporabili besedno zvezo stenska dekoracija ali stenska obloga. Aplikacija je bolj splošno poimenovanje in zajame več različnih materialov, tehnik in namembnosti.

2. Galerijske stene:

So še vedno priljubljen trend v notranjem oblikovanju in so odličen način za prikaz zbirke umetniških slik, fotografij ali drugih okrasnih predmetov. V tem primeru ne obravnavajte posameznih slik, ampak kompozicijo kot celoto. Pogled opazovalca se bo vedno ustavil v sredini skupine slik, zato pri zasnovi kompozicije razmislite, kako ga z zanimivimi poudarki načrtno speljati naokrog. Takšno skupino slik različnih velikosti in oblik naj povezuje skupna barvna niansa, tehnika, motiv, stil ali enak okvir, da dosežete povezanost in harmonijo. Galerijske stene so vedno fokus prostora in pri snovanju dopuščajo kar nekaj prostora za lastno kreativnost.

3. Velike slike:

V zadnjem času je vse bolj priljubljen trend uporabe velikih kosov. Ena sama velika umetniška slika lahko v sobi daje drzno izjavo in služi kot osrednja točka.

4. Reprodukcije slik znanih slikarjev:

Za vse ljubitelje umetnosti obstaja možnost izdelave ročno naslikane reprodukcije. Popularni avtorji so-van van GoghKlimtKandinsky.

5. Abstraktne slike:

Abstraktni ekspresionizem je priljubljen slog že nekaj let in še vedno ostaja trend v slikarstvu. Za ta slog so značilne velike, drzne poteze in živahne barve.


6. Figurativne slike:

V notranjem oblikovanju postajajo vse bolj priljubljene figurativne slike, zlasti tiste s portreti. Te slike lahko prostoru dodajo osebno noto in ustvarijo osrednjo točko.


7. Črno-bele slike:

Čeprav so barve še vedno priljubljene v slikarstvu, so vse priljubljenejše tudi črno-bele slike. Te slike so lahko odličen način dodajanja kontrasta in teksture v prostor.


8. Mešani mediji:

Slike v mešanih medijih, ki združujejo različne materiale in tehnike, kot so akril, oglje in kolaž, so prav tako trend v slikarstvu. Te slike lahko prostoru dodajo globino in teksturo.

Katera lokacija je med popularnejšimi

Pri lokaciji obešanja slik je v trendu obešanje na bolj nenavadna mesta. Obešanje slik:

  • na ogledala;
  • na vrata;
  • v kopalnico.

Sodelujoči strokovnjaki:

Živa Čar, arhitektka in vastu svetovalka

LJUBODOMA.si, Arhitektura, interier, oblikovanje

Matija Proj

Svetslik.si

Prejmite redne uporabne informacije za vaš dom Brezplačno.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here