10 skrivnosti, ki jih morate vedeti pred nakupom strešnega okna

0
428

Zagotovo je končni izgled ter ujemanje strešnega okna z zasnovo vaše notranjosti in zunanjosti pomembno, vendar za dom, ki je poleg lepega izgleda tudi energetsko varčen ter ustvarja optimalno svetlobo in čisti zrak, pomembno tudi, da usmerimo svojo pozornost v izbiro kakovostnih oken in njihove kompatibilnosti s celotnim ostrešjem.

Če se strinjate, da so to pomembne karakteristike strešnih oken, bi vam v nadaljevanju izpostavili nekaj dejavnikov, ki so ključni pri izbiri pravega strešnega okna.

Ponujati morajo vrhunsko toplotno izolacijo, kar pomeni, da omogočajo uspešno vzdrževanje toplote v notranjem prostoru tekom zime ter hkrati nudijo zaščito pred prevelikim segrevanjem v poletnih mesecih – to lahko zagotovijo s pravilnim vakuumiranjem in plinom argon, ki je umeščen v prostor med zasteklitvijo in dodatno zmanjšuje njegovo toplotno prevodnost.

Sodobna okna optimalno osvetljujejo interier in s tem zmanjšujejo našo utrujenost in zagotavljajo boljšo produktivnost ter s tem visoko kvaliteto bivanja.

Z izbiro oken s protivlomnim lepljenim steklom in njegovo kvalitetno nosilno konstrukcijo se bo izboljšala odpornost vašega strešnega okna pri poskusih vloma in ustvarila vaš dom varnejši.

Zaupanje med uporabnikom in prodajalcem je ključnega pomena, zato je pomembno, da vaše strešno okno nosi tudi garancijo.

Dobro izbrano strešno okno nam bo ustvarilo tudi ekonomski prihranek, saj s svojo kvalitetno izdelavo prispeva k racionalnejši porabi sistemov za ogrevanje in klimatizacijo.

Naravni ali reciklirani materiali iz katerih so okna narejena ustvarjajo občutek, da smo z njihovim nakupom ustvarili tudi nekaj dobrega za naše okolje.

Kvalitetna strešna okna niso le vir svetlobe, temveč so tudi varuhi našega zdravja. Ustvarjajo zdravo klimo v prostoru, ki ugodno vpliva na naše fiziološko, psihološko in mentalno zdravje.

Le s funkcijo zmanjšane možnosti kondenzacije in dobrim prezračevalnim sistemom, nam strešna okna zagotavljajo optimalno količino zraka v prostoru in s tem zdravo ter prijetno življenjsko okolje.

Ker pa v življenju stremimo tudi k praktičnosti, je pomembno tudi, da je okno pravilno zasnovano. S svojo funkcionalnostjo in zasnovo nam mora omogočati enostavno rokovanje in obenem čvrsto zapiranje. Nekatera okna so celo opremljena z več praktičnimi stopnjami mikro odpiranja.

Vse zgoraj omenjene karakteristike kvalitetnih strešnih oken, v Sloveniji predstavlja Tondach – blagovna znamka podjetja Wienerberger. Njihove najnovejše modele strešnih oken najdete na spletni strani tukaj.

NE SPREGLEJTE: Če ste šele v fazi snovanja celotnega ostrešja, vam priporočamo celostno razmišljanje in iskanje komponent, ki se med seboj popolnoma ujemajo. Najbolje je poiskati ponudnika, ki vam lahko ponudi celostno strešno rešitev. Popolno ujemanje strešnega okna s strešniki in preostalo dodano sistemsko opremo lahko pomeni, da si boste s tem zagotovili kvalitetno ostrešje, ki bo “dihalo” z vami in vašemu domu zagotavljalo udobno, brezskrbno in zdravo bivanje.

Celostno brezplačno svetovanje vam zagotavlja ekipa podjetja Wienerberger. Za brezplačen in sproščen pogovor s projektno tehničnim svetovalcem izpolnite obrazec na tej strani.

Oglasno sporočilo

Sodelujoči strokovnjaki:

Prejmite redne uporabne informacije za vaš dom Brezplačno.

PUSTITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here